Cu cartile pe masa

8d769d75099da4008a806ca8644f0c2d

autor: Agatha Christie

Invitat mai în glumă mai în serios la cină de enigmaticul și excentricul domn Sheitana, pentru a admira una dintre cele mai stranii colecții ale acestuia, Hercule Poirot este pus în situația de a fi părtaș la descoperirea unei crime care pune capăt unei seri de bridge ce altfel părea a fi una liniștită și plăcută.

Acum, împreună cu alți trei detectivi mai mult sau mai puțin profesioniști, invitați la rândul lor ai domnului Sheitana, renumitul detectiv belgian trebuie să descopere care dintre ceilalți patru invitați este ucigașul. Toți patru au avut ocazia și toți patru aveau ceva de ascuns. La urma urmelor, gazda lor părea să fie convinsă că fiecare dintre ei reușise să scape nepedepsit după comiterea unei crime, incluzând-ui din acest motiv în strania colecție pe care Poirot fusese ivitat să o amire.

Misiunea lui Hercule Poirot nu va fi una ușoară chiar dacă este vorba de numai patru suspecți. Dar extraordinara sa inteligență se va ridica la înălțimea acestui caz deosebit, bazat aproape în întregime pe deducție psihologică, în lipsa oricărei dovezi dar cu un noian de indicii la dispoziție. Ceea ce, așa cum ne destăinuie și scriitoarea, va face din acest caz unul dintre preferatele lui Poirot. Cu toate că atunci când îl va povesti căpitanului Hastings, acesta îl va găsi ca fiind unul foarte plictisitor.

Rămâne în seama noastră, a cititorilor ca, după dorința și intenția Agathei Christie, să dăm dreptate unuia dintre cei doi buni prieteni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s