Casa Corkellis

db7a0defd42ca8a5a1910f9010bbbd5a

architectură: Linea Studio
design interior: Kathryn Tyler
unde: Falmouth, Anglia

 

Decoratoare de interior și colecționară pasionată, Kathryn Tyler și-a construit și amenajat casa pornind de la importanta colecție de piese de mobilier vechi alcătuită pe parcursul unui deceniu. Cu această bază, interiorul este amenajat având ca sursă de inspirație lucrările arhitecților scandinavi Alvar Aalto și Sverre Fehn, dar și casele de vară suedeze pe care creatoarea a avut ocazia să le viziteze în timpul vacanelor de vară din copilăria sa.

Ori de câte ori a fost posibil, Tyler a adăugat la colecția de bază de la care aplecat amenajarea, piese de mobilier și decorațiuni de interior concepute chiar de ea și realizate de tâmplarul local. Soluțiile alese de creatoare includ printre altele o scară interioară cu rafturi încorporate pentru veselă și accesoriile de bucătărie sau un dulap de bibliotecă deschis care permite luminii care intră în casă prin ferestrele mari ale camerei de zi să ajungă în sufragerie.

Rezultatul este o locuință concepută cu grijă astfel încât să fie perfect potrivită cu nevoile proprietarei și creatoarei sale și de care aceasta este atât de îndrăgostită încât orice ieșire, indiferent de scop are ca rezultat inevitabil o dorință arzătoare de a reveni acasă.


ff2d846a32b91edb1ed04b85c6c08579

Rafturile deschise dintre camera de zi și sufragerie, lasă să treacă lumina și aerul și expun o colecție eclectică de obiecte de decor.


a7a5e81ce5a3faaa8580bf33e264f4c1

În camera de zi, o canapea Knoll este încadrată de două fotolii Falcon realizate din lemn și tapițate cu piele.


b801864aaa57c5393a17d18eb46d69b8

Ferestrele aflate imediat sub cornișă și deasupra dulapurilor de bibliotecă și fișierelor spațioase, lasă să intre suficientă lumină în spațiul de lucru.


7cdadb671eb597a827fcfa2592f0cb0b

O banchetă încorporată lângă una dintre ferestrele integrale, asigură un colț de comfort și intimitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s