Pasiuni ingemanate

rusia-bicycle-stamps-2008

„Obiectele comune care ne înconjoară sunt menite să ne fie utile în acțiunile pe care le întreprindem, însă folosirea lor în mod repetat le degradează inevitabil până la distrugere sau până la înlocuire…”

Filatelia și bicicleta. Pentru generațiile actuale două preocupări și pasiuni care rareori (probabil aproape deloc) mai fac casă bună împreună. Tehnologia a lăsat în urmă astfel de preocupări pasionante și inspiratoare dar, vai! atât de analogice cum este filatelia. A preluat în schimb bicicleta și a transformat-o într-un fel de „marcă de epocă”. Un mic moft urban, adesea fără substanță în viața de zi cu zi.  Cu toate acestea, ambele sunt pasiuni care chiar în ciuda uitării sau a transformării, rămân vii. Vehiculul atât de drag și personal care ne trezește bucuria de a trăi atunci când ne poartă către destinații și micile fragmente regulate de hârtie care ne trezesc plăcerea cunoașterii atunci când ne poartă prin lume și istorie, rămân pentru unii dintre noi acele activități aflate la baza a ceea ce numim, pasiunea pentru viață.

Vă invit așadar să parcurgeți articolul care mi-a purtat gândul către această minunată trăire, pentru care autorului îi mulțumesc.

Source: Mărci poștale (timbre) cu biciclete

Reclame

2 gânduri despre &8222;Pasiuni ingemanate&8221;

  1. Mulțumesc pentru apreciere, Alex! Într-adevăr, filatelia și bicicleta sunt hobby-uri foarte diferite în prezent față de momentul în care m-am inițiat în cele două. Să tot fie peste 25 de ani de atunci, dar transformarea modului în care se „consumă” aceste pasiuni este pe drept cuvânt substanțială. Mă bucur să descopăr blogul tău! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s