Casa Lazor

o~P

architect: Charlie Lazor
în: Minneapolis, Minnesota


Inteligent conceput, atrăgător ca design și oferit la prețuri accesibile, sistemul de construire FlatPak, inventat de arhitectul Charlie Lazor, ar putea fi acel proiect care să revolutioneze industria utilizării prefabricatelor în construirea caselor. Născut chiar din nevoia arhitectului de a avea o casă nouă, FlatPak este o combinație între accesibilitate și o modalitate ingenioasă de realizare a unei case din componente prefabricate. Un sistem care își propune să ofere o arhitectură accesibilă economic.

Prin conceperea acestui sistem de construire, cea mai mare satisfacție a arhitectului este chiar faptul că poate locui într-o casă realizată cu ajutorul lui. O casă care proiectată convențional i-ar fi fost inaccesibilă dar care a devenit realitate prin abordarea proiectării în acest mod cu totul inovator. Rezultatul este o construcție cu liniile simple, pure și forme în acord perfect cu cele trei principii ale arhitecturii moderne, stabilite în secolul al XX-lea: lumină, aer, spațiu verde.


ogÐ

Scara cu un design industrial duce către nivelul superior, unde se află dormitoarele, băile, și spațiile de joacă ale copiilor.


á €

Spațiul privat al familiei, independent și izolat este lipsit de prezența aparaturii casnice și electronice oferind membrilor acesteia discreție și protecție. El este amplasat pe una dintre laturile trecerii către curtea interioară, prin care este pus în evidență și spațiul verde din spatele casei.


kŠP

Curtea este doar unul dintre mai multele spații deschise, foarte utilizat mai ales în perioadele calde ale anului. La parter, betonul se armonizează cu caracteristicile pe care le impune sistemul FlatPak. Al doilea nivel al casei este realizat din panouri din lemn montate în structură de metal sau lemn de cedru – exterioare diferite și interschimbabile, care pot fi montate și/sau schimbate la fel ca cele ale unui telefon mobil.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s