Patru (plus unu) argumente pentru a alege bicicleta

1edddcc9a16c1326a26917e26dc62d01

Poate că unii dintre noi se întreabă de ce ar fi atât de grozav să ne deplasăm către locul de muncă pe bicicletă? Poate pentru că astfel putem evita traficul auto și aglomerația din mijloacele de transport și pentru că în același timp putem ajunge să avem și să ne menținem o formă fizică bună. Și poate și pentru că astfel dăm un exemplu de urmat prietenilor, colegilor și cunoștințelor noastre. Și dacă mai este nevoie, putem aduce în discuție patru argumente foarte solide pentru care merită să renunțăm la mașină și chiar și la transportul în comun, în favoarea bicicletei.

62c55bbd3f5bbf402765fef0e75f624f

Bicicleta este un vehicul rapid iar pedalatul este distractiv

Adesea, a ne face loc cu automobilul prin jungla de beton către locul de muncă este o misiune foarte dificilă, mai ales când viteza medie de deplasare la orele de vârf poate coborâ și la 20 de km/oră. Dar această viteză este și aceea cu care se deplasează un bicilist obișnuit, fără a fi însă blocat în trafic și fără stresul asociat blocajului, ceea va face imediat din deplasarea zilnică o sursă de plăcere și sănătate în locul uneia de stres și oboseală. Purtați de vehiculul nostru personal pe două roți ne putem croi drum chiar și pe cele mai aglomerate străzi, trecând uneori în viteză pe lângă șoferii staționari și invidioși. Dar atenție! Respectarea regulilor de circulație și atenția sporită sunt esențiale pentru siguranța și plăcerea unei astfel de călătorii.

348fec713788b30fbab4a2f1293d0b9f

Folosind bicicleta ne îmbunătățim sănătatea

Deplasarea pe bicicletă este poate cea mai eficace cale de a avea un corp sănătos și un tonus excelent. Adio programe lungi de exerciții fizice închiși într-o sală de gimnastică. Pentru cei care ne deplasăm pe bicicletă, sala de gimnastică este drumul și aerul liber. Aceasta deoarece un ritm moderat de pedalare este suficient pentru ca organismul să consume între 300 și 600 de calorii pe oră. După numai o jumătate de oră de pedalat, organismul începe deja să consume din rezervele de grăsime depuse în zonele corpului pe care ne place să le vedem „în formă”. Și asta asociat cu o doză semnificativă de bună dispoziție. Rezultatul? Un aspect fizic sănătos și plin de tonus și o protecție crescută împotriva stresului și a bolilor cardiovasculare.

7cc531a35d61cf6513e08ef258461364

Folosind bicicletei economisim

Cu siguranță, un mijloc de transport ca bicicleta ne oferă o oarecare imunitate în fața crizelor și fluctuațiilor care afectează piața petrolului. În fond, cele mai importante cheltuieli pe care ca posesori ai acestui vehicul trebuie să le suportăm, sunt acelea ocazionate de reviziile tehnice periodice, accesoriile cu care fiecare dintre noi dorește să o doteze, eventuale reparații pe care nu am învățat încă să le facem singuri și nu în ultimul rând, puțin “ulei” pentru „angrenajele” organismului nostru, deorece combustibilul bicicletei suntem chiar noi.

71a65e42c68df444a142aef7429087e2

Folosind bicileta protejăm mediul în care trăim

Fără emisii toxice sau cu efect de seră și fără poluare fonică de care să ne facem probleme, bicicleta este acel vehicul cu ajutorul căruia ne putem deplasa ușor și rapid către diversele destinații urbane, fără să poluăm mediul în care în care trăim.

fe0de78affaca902b06b9a1710b85a08

Și dacă ne gândim și la situațiile în care de deplasăm ușor și rapid împreună cu prietenii sau cu cei dragi, comunicând și (sau) bucurându-ne împreună de natură, ajutându-i pe cei mici să învețe să folosească bicicleta sau purtându-i cu noi pe ea, învățând împreună principiile fundamentale ale relaționării interumane și ale respectului reciproc în societatea în care trăim, vom găsi cu ușurință și un al cincilea motiv pentru care bicicleta este un vehicul care poate contribui la o viață mai bună, mai plăcută, mai sănătoasă și mai fericită.

3e4d7100840883c2ea62dfe1686acb63

Reclame

5 gânduri despre &8222;Patru (plus unu) argumente pentru a alege bicicleta&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s