O zi mai lunga cu o ora!…Oare?

ora_de_iarna__cand_se_schimba_ora_si_ce_efect_are_asupra_sanatatii_noastre_40953300

Mâine revenim la ora fusului nostru orar (UT+2h sau GMT + 2 ore cum o știe „omul de rând” – stupidă formulă). Ocazie cu care bravii ziariști ai mediei românești încep să ne explice cum ziua aceasta extraordinară va avea în mod la fel de extraordinar 25 de ore. Vom dormi cu o oră mai mult! Uluitor, nu este așa? Dăm ceasul cu oră înapoi și planeta noastră ascultătoare își încetinește cadența revoluției sale circumsolare pentru ca noi să ne putem odihni „micile celule cenușii” (ca să citez un personaj celebru) o oră în plus. Să auzi și…mai să crezi. Dar cum stăm cu adevărul?

Ei bine, stăm prost. Ziua de de 25 octombrie (ca de altfel toate ultimele duminici din octombrie trecute și viitoare) NU va avea 25 de ore. Această zi va fi una absolut ca oricare alta. Planeta noastră își va continua revoluția circumsolară în același ritm iar „practic” (citez pe ilustrul autor al materialului de la primul link) această zi de duminică va avea tot 24 de ore, la fel ca toate celelalte. Doar că una dintre aceste 24 de ore o vom lua la socoteală de 2 ori. Este vorba numai de o convenție. Ups!

Dezamăgiți? Nu trebuie. Eu propun să profităm de convenție citind liniștiți o oră în plus în această seară sau dormind mai bine pentru ca mâine să ne prelungim cu o oră ieșirea cu bicicleta, în toamna aurie și frumoasă de afară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s