Resedinta Goldberg-Champagne

architect: Daniel Garness (Garness Studio)
locație: Oxnard, California (SUA)

Pentru a materializa proiectul amenajării interioare a unei case de familie, centrată pe familie, arhitectul Daniel Garness a trebuit să aibă în vedere atât detaliile aparent cele mai mărunte cât și cele care influențau direct aspectul exterior al locuinței. Concepția arhitecturală este aceea a unui interior modern alcătuit din spații destinate atât lucrului și cărților cât și relaxării și petrecerii timpului liber, în familie și cu prietenii.

Toate spațiile interioare sunt conectate vizual prin intermediul tavanelor înalte care în același timp creează senzația de lărgime. Totodată, unul dintre balcoane, conectate fizic la unul dintre spațiile de lucru, are vedere la grădina din spatele locuinței, în timp ce celălalt balcon, conectat la cel de-al doilea spațiu de lucru, are vederea către spațiul cel mare destinat camerei de zi.

Arhitectul a urmărit și detaliile care dau caracteristicile finale ale ambianței interioare. El a proiectat piesele de mobilier, a decorat spațiile interioare în culori vii și a folosit materiale textile diverse și cu modele diverse pentru pernele decorative, astfel încât rezultatul să fie un interior armonios, care degajă o senzație de bucurie și spontaneitate.


Mobilierul integrat a eliminat necesitatea de piese de mobilier independente care să reducă spațiul interior.


Arhitectul a folosit văruiala pereților și ferestrele bine amplasate pentru a conferi unuia dintre spațiile de lucru o atmosferă luminoasă și aerisit.


Pentru a valorifica la maxim tavanele înalte, care ajută la ventilarea aerului cald prin ușile și ferestrele etajului superior, arhitectul a pictat anumiți pereți în culori vesele și a amplasat pe ele rafturi din lemn de arțar, pentru aranjarea cărților. Scara de bibliotecă permite accesul la acestea și la spațiul de relaxare de la nivelul superior.


Arhitectul a conceput canapelele din spațiile de lucru astfel încât să poată servi și ca paturi extensibile pentru odihna de peste noapte.


Muselina ieftină a servit la realizarea de către Van Nuys Awning Co. a unor rulouri ușoare, având aspectul unor pânze de corabie, care contribuie la atmosfera luminoasă a spațiilor interioare.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Resedinta Goldberg-Champagne&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s