Discrepanta inceputului…

Dorința multora dintre noi de comunica prin creație ne este stimulată de multitudinea surselor de inspirație atât de ușor accesibile și de uneltele creației aflate atât de la îndemână. Ceea ce ne face pe mulți să ne avântăm în creație, în domeniile care ne inspiră și ne pasionează. Dar…

…Dar începutul în creație presupune întotdeauna un pas esențial. O etapă a cărei necesitate vitală, subestimată și subapreciată de majoritatea celor care încep, dată fiind ușurința accesului la instrumentele creației și comunicării, ne este înfățișată atât de frumos de Ira Glass.

Nimeni nu spune asta începătorilor. Mi-ar fi plăcut ca cineva să îmi fi spus asta și mie. Toți aceia dintre noi care ne implicăm în munca de creație o facem pentru că avem bun gust. Dar există o discrepanță. În primii doi ani creăm, dar creațiile noastre nu sunt atât de bune pe cât dorim noi. Încercăm să le facem cât mai bune, potențialul există, dar nu sunt bune. Dar bunul gust există, este intens și datorită lui conștientizăm discrepanța dintre creațiile și intențiile noastre creatoare.

Mulți nu trecem niciodată de această etapă și renunțăm. Pentru cei mai mulți dintre creatorii pe care i-am cunoscut și îi cunosc este o etapă care durează ani. Creațiile noastre nu au la început acel ceva special pe care am dori să îl aibă. Toți trecem prin asta. Și dacă ne aflăm abia la început, trecem încă prin asta. Ceea ce este important este să știm că este normal și că cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să muncim mai mult.

Să facem astfel încât în fiecare săptămână să ducem la bun sfârșit un proiect. Numai după ce vom trece printr-un volum semnificativ de muncă vom reuși să eliminăm discrepanța, iar creațiile noastre se vor ridica la nivelul ambițiilor noastre creatoare. Asta cere însă timp și este normal să ceară timp. Trebuie doar să avem răbdare și să perseverăm.

Așadar începutul în creație presupune poate mai mult decât pasiune, enorm de multă muncă. Un pas esențial în comunicarea prin creație a cărui importanță o știu și eu, o știți și voi, o știm cu toții. Cu toate acestea, un pas care rămâne atât de puțin înțeles și acceptat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s