Festa malteza

În ultimii ani, jocurile de artificii au devenit un ingredient aproape obligatoriu şi pentru sărbătorile din România. Nuntă, botez, zi naţională, Revelion, Paşte sau Crăciun parcă nu mai sunt complete fără efecte de sunet, lumină și culoare. Şi dacă spuneţi ca artificiile de pe la noi vă plac, înseamnă că nu aţi fost în Malta. Acolo, ,,Festa“, aduce artificiile la rang de artă!

În Uniunea Europeană au fost acordate trei mii de licenţe pentru producerea şi organizarea jocurilor de artificii. Dintre acestea, două mii sunt în Malta. Dovada unei adevărate pasiuni!

,,Festa“ este cea mai importantă sărbătoare a maltezilor. Fiecare localitate are o zi specială dedicată jocurilor de artificii. De obicei, acestea se organizează pe două secţiuni: artificii pe cer şi artificii la sol. Primele sunt lansate la marginea oraşelor, pe câmp. Celelalte ,,cotropesc“ piaţa centrală a localităţilor, cu o pădure de construcţii mai mult sau mai puţin geometrice: stele, cercuri, copaci, flori…

Nimeni nu pare să fie deranjat de zgomotul infernal al artificiilor sau de mirosul înţepător şi de fumul înecăcios care rămâne în urma lor. Sigur, se mai întâmplă şi accidente, dar maltezilor nu le pasă. Deoarece ,,Festa“ este cea mai mare dintre bucuriile lor, merg pe ideea că „arta cere sacrificii”.

Reclame

Un gând despre &8222;Festa malteza&8221;

  1. am fost în Malta asta-toamna, chiar de ziua lor nationala – 50 ani de independenta de când nu mai sunt colonie britanica si spectacolu’ de artificii a fost fantastic, mai ales ca era prezent si Printu’ William… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s