Resedinta Bishop/Lieberman

architect: Charles de Lisle Workshop
locație: San Francisco, California

Motivată de “moartea” subită a mai multor aparate casnice, o familie din San Francisco, constată că amenajarea unei noi bucătării oferă o bună doză de armonie în familie, împreună cu scuza pentru o renovare generală a casei.

Cum singura soluție de a crea o nouă cameră era ca spațiul acesteia să fie preluat dintr-unul deja existent, o parte din spațiul de lucru de la parter a fost transformat în dormitor pentru unul dintre copii. Ca noua cameră să fie conectată cu restul locuinței, o scară interioară și o ușă miniaturală au fost create pentru a duce către ceea ce inițial a fost o debara atașată la dormitorul celui de-al doilea copil.

Extinderea spațiului destinat cărților s-a realizat prin completarea mobilierului dormitorului familial cu rafturi concepute pentru a contrasta cu simetria patului astfel încât să creeze o atmosferă mai vie, mai animată și pentru a conferi spațiului interior al camerei un aer natural.

Rezultatul final atrage prin combinația armonioasă și plină de estetică între modernism, deschidere spre exterior și intimitate.


Spațiul camerei de zi este definit de o combinație de piese marocane de epocă, o măsuță de cafea Philip Agee, un scaun legănător Eames și un divan la fereastră îmbrăcat în material Paul Smith Stripes pentru Maharam.


Spațiul de lucru de la parter, care împarte un perete cu noul dormitor al unui dintre copii, este un spațiu de păstrare pentru tot felul de mărunțișuri asortate.


Spațiul de joacă al copiilor este dominat de imaginea actriței Jeanne Moreau.


Lumina inundă mica zonă de luat masa, amenejată în afara bucătăriei, în stilul unei cafenele personale și intime.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s