Resedinta Peart-Weisgerber

amenajare interioară: Maria Rosa Di Ioia (Idea Design)
locație: Montreal, Quebec, Canada

Un apartament renovat prin crearea unui spațiu interior al cărui design să îmbine armonios stilurile scandinav, Bauhaus al arhitectului german Mies van Der Rohe și cel industrial american de mijloc de secol XX, dă o nouă viață celebrei clădiri Habitat ’67 a arhitectului Moshe Safdie.

Bucătăria albă Bulthaup este amenjată într-un spațiu cu dublă înălțime în care sunt instalate două penduluri din seria Beat de Tom Dixon, aranjate într-o configurație personalizată. Deasupra, rafturi Cubit expune artistic cărți și obiecte de colecție. Accesul la acestea este asigurat printr-o scară cu margine de sticlă, adăugată în timpul renovării.

Maria Rosa Di Ioia a realizat această îmbinare bogată de stiluri pornind de la o paletă coloristică simplă, alcătuită din alb, negru și maro stejar, ca un fundal pentru colecții viu colorate de cărți, obiecte de artă sofisticate, mobilier și piese de colecție clasice în stil Expo ’67.

Colțurile intime ale camerelor au fost restaurate, inclusiv biroul (prezentat aici) și camera de zi, iar ferestrele existente au fost refăcute atent. De asemenea, artizanul Marc Ablasou a instalat parchetul din lemn de stejar într-un model „os de peste” – o idee care complică subtil estetica lui Safdie. În birou, consola cu oglindă este de epocă și scaunul Grand Prix este o creație Arne Jacobsen pentru Fritz Hansen.

Intrarea apartamentului dă direct în spațiul interior principal alcătuit din două cuburi de beton care îl structurează pe două nivele. În timp ce dormitoarele sunt amenajate în partea dreaptă a spațiului, camera de zi este amenajată la nivelul superior. În ciuda acestei dispoziții neconvenționale a spațiilor interioare, ea este plăcută și are un aer firesc, datorită jocului inteligent de mase și dimensiuni.

Proprietarii au dorit ca în camera de zi, spațiul pentru primirea grupurilor de vizitatori și pentru petrecerea timpului liber personal, să fie unul deschis și luminos.

Rezultatul final este o combinație splendidă de arhitectură modernă și design interior contemporan, un spațiu de locuit aerisit, luminos și plin de comfort.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Resedinta Peart-Weisgerber&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s