Resedinta Marra Road

architectura: Dowling Studios
locatie: Sonoma, California
fotografii: Matthew Millman

Când un cuplu de tineri din San Francisco și-a început căutarea pentru un refugiu confortabil pentru week-end, au găsit din întâmplare, în Sonoma County, la numai o oră nord de oraș, opt hectare de teren înconjurate de pajiști ierboase, pâlcuri de sequoia și viță de vie pitică.

Casa, finalizată în primăvara anului 2012 de către arhitecții Leslie și Julie Dowling, gemeni identici și protejați ai lui Michael Graves, este alcătuită din două corpuri legate, fiecare cu suprafața de 93 de mp. Arhitectura lor este inspirată evident din aceea a Casei de Sticlă a arhitectului Philip Johnson, evitând însă stilul exhibitionist al acesteia.

Casa de Sticlă (Glass House) realizată în anul 1949 de către arhitectul Philip Johnson în New Canaan, Connecticut

Casa este fără îndoială o creație în cel mai pur stil arhitectural modern. Spațiul interior este complet integrat cu cel exterior dar în același timp este complet independent de acesta. Funcționalitatea se întrepătrunde cu frumusețea sofisticată a liniilor simple iar cele trei principii ale modernismului (Aer, Lumină, Verdeață) sunt astfel perfect respectate.


“A crea un spațiu este important dar pentru noi este la fel de important ca o cameră să aibă și un efect vizual și spațial de continuitate cu natura” explică arhitecta Julie Dowling. “Atunci când ușile glisante sunt deschise, camera de zi și bucătăria se dublează în suprafață”.


Dormitorul de dimensiuni modeste are o vedere largă către pădurile aflate în spatele proprietății.


Zona de relaxare este mobilată cu canapele personalizate tapițate cu piele întoarsă într-o culoare suferitoare, cum o descrie arhitecta Julie Dowling. Taburetul, realizat de Cini Boeri pentru Knoll, servește și de măsuță de cafea grație unei tăvițe lăcuite realizată special. Covorul de sisal este de la West Elm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s