In cautarea fericirii

autor: Bertrand Russell

Cartea filosofului englez este una din acelea care au puterea de a ne schimba viața și viziunea asupra ceea ce înseamnă să trăim cu adevărat. O lectură care ne poartă de la sursele nefericirii către cele ale fericirii, printr-o abordare elegantă, rafinată și plină de cultură.

Fericirea, ne spune Bertrand Russel pe parcursul acestei cărți unice, este o stare care se cucereşte. Autorul trage concluzia rațională că în căutarea propriei fericiri, în relația cu semenii noștri, indiferent de aspectele ei pe care le-am putea simți ca stimulative sau descurajante, trebuie permanent să încercăm să rămânem orientaţi către locurile marilor întâlniri cu aceștia. Ceea ce trebuie să evităm în căutarea acestei fericiri este să ne refugiem, compensativ, în singurătate, pentru a ne rumina, cu o voluptate perversă, nefericirea şi spaimele. În căutarea fericirii noastre există deci pe de o parte munca făcută cu pasiune, familia, prietenia, și pe de altă parte deschiderea către lume, către Univers, către înțelegerea acestuia, într-o continuă căutare a unor noi limite ale înțelegerii realității prin cunoaștere rațională.

Nu e uşor să ajungem în aceste locuri și să descoperim aceste surse fundamentale ale fericirii. Pentru a reuși trebuie mai întâi să lăsăm în urma noastră competiţia prostească, aroganţa plictisului şi antrenul sau emoțiile vide și fără sens, oboseala vinovată, obsesia culpei şi mania persecuţiei.

Fără îndoială această carte reprezintă una dintre acele lecturi care ne poate schimba cursul existenței. O lectură specială.

Reclame

2 gânduri despre &8222;In cautarea fericirii&8221;

  1. Tu ai gasit-o ? Fericirea ? Este de-o clipa sau eterna ? Cred ca fiecare individ in parte, percepe fericirea in mod particular, dupa scopurile si interesale sale, care se pot schimba continuu, daca nu avem un scop, un reper, o busola.

    Apreciat de 1 persoană

    • Pot spune că am ajuns să cunosc fericirea, mai degrabă decât să spun că am găsit-o. Am parcurs unele dintre căile descrise atât de frumos și de înțelept de Bertrand Russel în această carte și la capătul lor nu numai că am găsit fericirea ci am și înțeles ce înseamnă ea de fapt. Și pentru că da, fiecare are drumul său propriu către fericire, recomand lectura acestei cărți. Este revelatoare și are darul de a ne schimba viața.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s