Resedinta Ninomiya

architecturaSuppose Design Office
amplasare: Nagoya, Japonia

Un magazin de flori, o galerie de artă și o casă pentru doi care arată ca un simplu cub. Pentru ca toate acestea să încapă pe 104 metri pătrați, arhitectul japonez Makoto Tanijiri a trebuit să adopte o viziune complet nonconformistă.

Asemenea proiecte presupun multă subtilitate – o gaură în tavan aici, un perete pliat acolo și un pic de peisaj împrumutat dincolo – dar rezultatul a însemnat pentru cei doi proprietari o schimbare completă a modului în care trăiesc și lucrează. O îmbinare perfectă a florilor, artei și a vieții de zi cu zi.


Firma architectului japonez a proiectat și realizat un mobilier personalizat pentru interiorul casei, inclusiv masa din sufragerie, realizată din oțel și furnir de paulonia.


Etajele sunt legate printr-o scară în spirală realizată din oțel. Lipsa ușilor permite atât păstrarea intimității locuinței cât și urmărirea activităților magazinului.


Dormitorul oferă o priveliște dominată de imaginea cireșilor.


Camera de ceai este iluminată cu ajutorul unei lămpi Akari 1AS de Isamu Noguchi, realizată la mijlocul secolului trecut.

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Resedinta Ninomiya&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s