Hannes Wettstein

Dispărut în anul 2008, cel mai important, mai inovator și mai influent designer elvețian era fascinant de dezvoltarea tehnologică, istoria artei și arhitectură, iar felul său unic de materializare a ideilor creatoare este unul durabil.

Prin demersul să creator inovator, el punea în discuție toate normele, sociale, industriale, culturale și rituale. Acest mod absolut de a vedea creația nu era o atitudine ci o metodă. Dorința sa de a regândi tot ceea ce este determinat de design (gesturi zilnice, organizarea spațiilor interioare, scopurile intrinseci ale lucrurilor) i-a permis să vină cu soluții de design surprinzător de simple și de durabile în timp.

Printr-un tranfer de tehnologie din zonele de activitate mai puțin receptive la design, prin anii de muncă științifică asupra ideilor și materialelor și printr-un simț legat de calitatea imaginii, creatorul elvețian a modelat o lume care să dea sens lucrurilor care îl înconjurau. Astfel, creațiile sale sunt caracterizate de funcționalitate, lipsă de spectacular și o permanentă revenire la forme suple și linii moderniste. Aceste trăsături exprimă viziunea sa asupra lumii și societății prin care numai o viziune de design evidentă în sine poate da naștere unor creații durabile.

Astfel, creațiile lui Hannes Wettstein, sub forma obiectelor uzuale elegante și perfecte, își mențin identitatea dincolo de trecerea timpului și de caracterul schimbător al preferințelor.


OLED
Lampă cu mai multe brațe și corp realizat din plastic, folosind surse de iluminare tip OLED, 2006.

Tototo
Fotoliu monobloc de exterior sau interior, realizat din polipropilenă turnată prin injectare, 2007.

Vela
Fotoliu de exterior sau interior, cu rama realizată din tubulatură de inox și șezut și spătar realizate din sfoară textilă brută și sfoară de PVC, 2005.

Optical 3
Lampadar cu halogen cu carcasa realizată din aluminiu polizat și difuzoarele realizate din metacrilat. Difuzoarele pot fi rotite la 360 de grade și sunt dotate cu filtru din film optic, ceea ce creează reflecții și proiectează lumina uniform, 2004.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s