Tragedie in trei acte

autoare: Agatha Christie

Treisprezece musafiri sosesc la cină invitați de actorul aflat la a doua tinerețe Charles Cartwright. Însă pentru blândul și ștersul reverend Stephen Babbington această invitație avea să se dovedească nefastă iar seara respectivă avea sa fie una deosebit de tragică, întrucât se îneacă bând un cocktail și moare. Moartea sa nu pare să aibă nimic suspect și toți invitații, inclusiv renumitul detectiv Hercule Poirot, sunt convinși că reverendul a fost victima unui nefericit și foarte tragic accident.

Situația ia însă o altă turnură când, la câteva săptămâni mai târziu, un altul dintre invitații la acea cină, doctorul Bartholomew Strange, moare subit în condiții extrem de asemănătoare. Și când această a doua moarte se dovedește a fi o crimă prin otrăvire, suspiciunea că moartea reverendului ar fi putut fi totuși o crimă pare să devină aproape certitudine. Iar când certitudinea este confirmată, pentru micuțul detectiv belgian, care întrevede legătura dintre cele două crime, situația pare să nu aibă nici un sens căci nu există absolut nici un motiv pentru prima crimă. Cel puțin nu inițial…

Dar în ciuda greutăților și frământărilor, Poirot reușește să schimbe poziția sa de actor al tragediei în trei acte, în a cărei distribuție a fost inclus voit pentru a face uimitorul adevăr mai dificil de întrevăzut, în acela de „regizor de lumini” pentru a-l dezvălui spre uimirea tuturor, inclusiv a sa și evident a cititorilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s