Casa “Horn”

architectură: Marcio Kogan (Studio MK27)
locație: Sao Paulo, Brazilia

Pentru fotograful Reinaldo Coser și familia sa, cea mai bună cale de a face față uneori prea stresantelor palpitații ale masivului oraș brasilian São Paulo, a fost să se ridice pur și simplu deasupra lor. Casa în care locuiesc este alcătuită simplu din două blocuri de beton joase, așezate în unghi drept. Această formă rectilinie caracterizează majoritatea creațiilor arhitectului brazilian Marcio Kogan și conferă spațiilor interioare o senzație de amploare, efect pe care arhitectul îl descrie ca fiind asemănător cu acela produs de un obiectiv fotografic grand-angular.

Rezultatul final este o locuință splendidă (una dintre preferatele mele), în cel mai pur stil modernist, moștenire vizuală și spațială a concepției arhitecturale moștenite de la Corbusier sau Oscar Niemeier.

Fotografii realizate de Cristóbal Palma.


Intrarea principală este separată de grădina interioară printr-un perete interior care asigură intimitatea și creează o emoție narativă în momentul intrării.


Fereastra largă și joasă care dă spre grădina casei este un element de design tipic pentru arhitectul Marcio Kogan.


Spațiul interior este separat de cel exterior cu ajutorul a patru uși glisante concepute personalizat.


Arhitectul Marcio Kogan a reușit să creeze o cameră de zi uriașă menținând-o la același nivel cu grădinile din fața și din spetele casei. Streașina largă asigură protecția spațiului interior în zilele ploioase și permite eliminarea pereților. Sufrageria este definită de o masă Oval clasică, creație a lui Eero Saarinen pentru Knoll. Designer-ul barsilian Sergio Rodrigues a realizat fotoliile asortate pentru camera de zi.


În camera multi-media, culorile vii ale scaunului Paper realizat de Piero Lissoni pentru Cappellini și lampadarul Twiggy realizat de Foscarini, contrastează cu imaginea panoramică a grădinii din spatele casei.


Arhitectul Marcio Kogan a conceput o bună parte din piesele de mobilier ale casei, printre care și marginea de la capul patului și dulapul din dormitorul principal. Dulapul sugerează forma unei boxe stereo de la mijlocul secolului al XX-lea. Fotoliile moderniste sunt creații ale lui Percival Lafer.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Casa “Horn”&8221;

  1. Pingback: Casa “Horn” | Noutati la Piatra Neamt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s