Pericol la End House

autoare: Agatha Christie

Vacanţa relaxantă pe care Hercule Poirot o petrece în frumoasa stațiune St Loo de pe coasta din Cornwall, ia o turnură neaşteptată când o cunoaşte întâmplător pe tânăra şi atrăgătoarea Nick Buckley. Cu atât mai mult cu cât chiar în fața lui, ea este victima unei tentative de asasinat. Și nu prima. Poirot se hotărăşte deci să-i ofere protecţie.

Însă în ciuda eforturilor detectivului de afla identitatea asasinului și mobilul eventualei crime, și a ascunderii ei într-un azil, asasinul nu ezită să facă o nouă încercare de a-i lua viaţa tinerei. Iar o crimă se produce în cele din urmă, deși nu neapărat cea la care se aștepta Poirot.

De aceea, pentru a deznoda adevărul încâlcit printre povești din trecutul lui Nick Buckley și al prietenilor săi, Poirot este obligat să recurgă la subterfugii, viclenie și un substanțial efort al micilor sale celule cenușii. Iar acestea nu îl vor trăda nici de această dată ducându-l către rezolvarea acestui caz misterios și foarte derutant.

O lectură incitantă care începe încet și într-o notă de relaxare pentru a crește în intensitate și a culmina cu adevărul greu de anticipat.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Pericol la End House&8221;

    • Cred că nu există o întruchipare mai potrivită a lui Hercule Poirot ca cea realizată de David Suchet. Iar ecranizările în care el are rolul principal sunt într-adevăr cele mai bune realizate și le-am urmărit cu pasiune chiar înainte de a citi multe dintre cărți. Asta deși acum, după ce le-am citit, pot spune că ecranizările nu reușesc să redea întotdeauna stilul în care a fost scrisă de Agatha Christie fiecare dintre cărți. Dacă ai observat, fiecare carte are un stil absolut propriu, în timp ce episoadele serialului încearcă să le aducă la un numitor stilistic comun. Dar bănuiesc că era mai greu de reprodus în film ceea ce face caracterul unic al unei opere literare. 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s