Resedinta Pearson-Trent

architectură: Escher GuneWardena Architecture
amplasare: Los Angeles, California (SUA)
imagini: Noah Webb

Printr-o renovare completă, artiștii Ramona Trent și Anthony Pearson împreună cu arhitecții Escher GuneWardena au reușit să transforme un bungalou banal într-o viziune arhitecturală deosebită.

Partea din față a casei a fost păstrată mai joasă și mai puțin evidentă pentru a menține și accentua caracterul privat al locuinței. Vizitatorii intră în casa reorganizată printr-un vestibul mic ce lasă imediat să se zărească cerul, arborii și orizontului deluros al regiunii. Casa oferă imaginea unei cabane de lemn ale cărei uși de sticlă se deschid către exterior, iar senzația pe care descoperirea interiorului casei o provoacă vizitatorului este una de surpriză și delectare, ceea ce este foarte important pentru orice operă de arhitectură.


Pearson și Trent au conceput dulapul lateral din camera de zi doar atât de înalt încât copii lor mici să nu poată ajunge la sistemul stereo. Deasupra acestuia se află o pictură aparținând artistului Jon Pestoni din Los angeles.


Rafturile din birou și din dormitor sunt decalate cu o treime unele față de celelalte, în același fel în care este realizată și pardoseala.


La design-ul general al interiorului se adaugă mici detalii.


Pearson și Trent au mobilat casa cu lămpi și scaune găsite prin anticariatele din zonă. Cei doi au colaborat cu arhitecții la proiectarea și realizarea canapelei. În casă se găsesc lucrări ale unor artiști locali cum ar fi vesela albă aparținând ceramistului japonez și rezident Californian, Shio Kusaka.


Proiectul arhitecților Frank Escher și Ravi GuneWardena poate părea limitat din punct de vedere al proporțiilor dar efectul general este unul aerisit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s