Credintele mele

autor: Bertrand Russel

Mai mult decât o simplă carte, această operă eseistică a marelui filosof englez este o lectură fundamentală care ne provoacă la desprinderea de logica simplă și simplistă în înțelegerea realității și a deciziilor care au definit și definesc și în prezent evoluția societății.

În același timp, eseul lui Russel este un mesaj profund și la fel de actual ca în epoca în care acesta l-a transmis umanității. Un mesaj pe care dacă aceasta și fiecare dintre noi l-am recepționa și înțelege, sunt convins că am trăi cu toții vieți mai împlinite și mai fericite, într-o lume mai bună și mai frumoasă.

Cuvântul autorului

În cărticica de faţă încerc să formulez ceea ce cred despre locul omului în univers şi despre posibilităţile sale de a accede la o viaţă împlinită.

Cu excepţia astronomiei, omenirea nu a dobândit priceperea de a previziona viitorul; în sfera lucrurilor omeneşti putem vedea că există forţe ce contribuie la fericire şi altele ce favorizează nefericirea. Nu ştim care din cele două va precumpăni, dar, pentru a acţiona chibzuit, trebuie să fim conştienţi de amândouă.

Nu am cum să dovedesc că viziunea mea despre valorile vieţii este corectă; pot doar să enunţ această viziune şi să sper că ea va fi îmbrăţişată de cât mai multă lume. Viziunea mea este aceasta: Viaţa demnă de trăit este cea inspirată de iubire şi călăuzită de cunoaştere.

(Bertrand Russel)

Reclame

2 gânduri despre &8222;Credintele mele&8221;

  1. Pingback: Lumea si demonii ei: stiinta ca lumina in intuneric | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s