Philippe Starck

Preocuparea anticipativă pentru problemele de mediu, înțelegerea profundă a mutațiilor contemporane, entuziasmul cu care imaginează noi moduri de viață, hotărârea de a schimba lumea, devotamentul pentru simplificarea pozitivă și dragostea pentru idei, au stat la baza fiecăreia dintre creațiile lui Philippe Starck.

În ciuda numărului imens de proiecte, finalizate sau în curs, inventivitatea activă a designer-ului francez nu lasă niciodată deoparte esențialul. În viziunea sa, creația, indiferent de formă, trebuie să aducă o viață mai bună unui număr cât mai mare de oameni, iar aceasta este o misiune pe care el o consideră universală.

De aceea, el se manifestă ca un designer care creează pentru a atinge noi frontiere și pentru a impune noi criterii în design-ul contemporan. Prin anticiparea convergenței și a dematerializării, Philippe Starck a conceput întotdeauna obiecte al căror design să folosească la cel mai ridicat nivel potențialul tuturor resurselor creatoare.


Broom Barstool
Scaun de bar realizat din material composit pe bază de plastic și lemn, modelat prin injectare și rezultat din reutilizarea de deșeuri industriale, 2012

Bateau M
Ambarcațiune de mari dimensiuni, cu lungimea de 120 de metri, având o cocă de formă inovatoare concepută pentru a evita formarea de valuri la viteza de 25 de noduri, 2003.

Juicy Salif
Storcător de lămâi imitând forma unei sepii, realizat din aluminiu polizat, 1990
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s