O supradoza de moarte

autoare: Agatha Christie

Romanul începe cu imaginea surprinzătoare și totodată amuzantă a celebrului detectiv Hercule Poirot, de obicei atât de imperturbabil și de stăpân pe situație, demoralizat de necesitatea unei vizite la dentist, pentru o examinare de rutină. Dar numai câteva ore mai târziu, situația este răsturnată într-un fel macabru și neașteptat, cum nici chiar Poirot nu ar fi putut ghici, el fiind pus în situația de a-l examina pe dentist, împuşcat în cabinetul său, într-un aparent act de sinucidere.

Ce motiv ar fi putut avea un dentist absolut normal și de succes ca dr. Morley să se sinucidă? Nu avea dificultăţi bănești, încurcături sentimentale sau probleme emoţionale de nici un fel. De aceea, Hercule Poirotnu este deloc convins de ipoteza sinuciderii, în ciuda aparețelor întărite de la cel mai înalt nivel și a indiciilor care se vor a fi foarte convingătoare. Ca urmare, el începe să-i interogheze pe pacienţii, partenerii şi prietenii bunului doctor, iar în minte începe să-i încolţească bănuiala că era probabil ca doctorul Morley să fi fost victima unui ucigaş. Şi mai ales bănuiala că nici nu fusese prima victimă a acestui ucigaș…deoarece moartea dentistului e urmată curând de încă două morţi.

Rezultatul este o poveste complicată cu imagini înșelătoare, dedublări, crime brutale, suspecți dispăruţi, intrigi politice și în același timp o poveste plină de umor, cu observații acide și realizând o descriere profundă a lumii moderne.

O lectură care răsplătește cititorul pentru fiecare moment petrecut pentru a o parcurge…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s