Renovarea unei case inguste in Soho

Firma de arhitectură Delson or Sherman Architects din New York a amenajat o locuință îngustă pornind de la două apartamente suprapuse la care a fost adăugată o extensie în spatele clădirii. În proiectul conceput de arhitectul Jeff Sherman, camerele oferă inițial o senzație de îngust pentru a se deschide apoi treptat, pe măsură ce vizitatorul este atras în explorarea spațiului interior.

Pentru a înălța tavanul în partea din spate a locuinței, arhitectul a „coborât” tavanul extensiei, creând astfel mai multe nivele pentru a fi amenajate ca grădini: un acoperiș verde pentru dormitorul principal, o curte cu arbori, o terasă joasă în afara camerei de zi.


Planșeul extensiei din spatele casei a fost coborât pentru a avea în final o cameră de zi mai înaltă. Sistemul de încălzire a fost conceput pentru a menține cald acest planșeu realizat din beton. În același timp, diversele zone ale apartamentului sunt definite prin intermediul unor panouri translucide, create de 3form, care au și rolul de difuza lumina naturală.


Pe măsură ce vizitatorul explorează apartamentul, acesta pare să se extindă. Holul se lărgește venind dinspre bucătărie, trecând prin sufragerie și ajungând prin camera de zi înaltă care la rândul ei se deschide spre curtea alăturată.


Un șemineu dublu, cu deschideri spre interior și exterior, ancorează peretele din oțel și sticlă al extensiei din spatele casei și permite folosirea curții exterioare ca extensie a camerei de zi până târziu în toamnă. Extinderea planșeului de beton în exterior, subliniază această idee.


Fereastra dormitorului principal dă înspre grădina suspendată de pe acoperiș și către curtea din spate de dincolo de ea. Sub fereastră, radiatorul este ascuns într-o nișă tip cabinet încorporată.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Renovarea unei case inguste in Soho&8221;

    • Evident, contează însă să aibă și posibilitatea de a-si materializa proiectele și aceasta depinde și de viziunea celor care urmează să beneficieze de imaginația lor. O zi frumoasa! 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s