Rinocerul de Sumatra

A77F765D-2C34-45AA-AD1A-70D8D7C32690

Cea mai mică specie de rinocer din lume este Rinocerul de Sumatra (Dicerorhinus sumatrensis). Timid şi retras, rinocerul din junglele indoneziene Sumatra era odinioară răspândit într-un areal care includea toate pădurile tropicale, mlaştinile şi stufărişurile din lndia, Myanmar (fosta Birmanie), Thailanda, Laos, Cambodgia, Vietnam şi Malaiezia. În prezent, populația de rinocer de Sumatra mai include numai şase grupuri mici de indivizi,42ED5635-48D8-47CF-B34D-823C2291C7B8 care totalizează maximum 300 de exemplare, grupuri risipite în câteva rezervaţii din Malaiezia și insulele Sumatra şi Borneo.

Principala cauză a scăderii atât de dramatice a numărului de exemplare al acestei specii de rinocer este vânătoarea în scopul recoltării cornului, considerat şi astăzi în multe țări ale Asiei de este și sud-est drept cel mai puternic afrodiziac. Pe piața neagră din aceste țări, un kilogram de corn de rinocer de Sumatra costă nu mai puţin de 30 000 de dolari americani.

Efectele acestei vânători intensive au fost accentuate de faptul, comun tuturor speciilor de rinocer, că aceste animale nu se pot reproduce în condiții de captivitate, ca urmare a stresului extrem pe care îl resimt. Rezultatul: o rată de declin accelerată care pune rinocerul de Sumatra în situația de a fi specia de rinocer în cel mai mare pericol de disparție la ora actuală.

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Rinocerul de Sumatra&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s