Ceasurile

autoare: Agatha Christie

Sheila Webb, dactilografă angajată a Biroului de secretariat și dactilografie Cavendish, soseste pe strada Wilbraham Crescent, la numărul 19, unde a fost solicitată personal pentru serviicile sale. Ceea ce găseşte însă la această adresă este cadavrul unui bărbat misterios și foarte bine îmbrăcat, înconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicând o oră în avans față de ora reală.

La puțin timp după sosirea poliţiştilor, aceștia sunt surprinși să descopere că din nefericire stăpâna casei, care este oarbă, nu a văzut și nu știe absolut nimic legat de macabra descoperire din casa sa. Mai mult, unul dintre ceasuri dispare, ceea ce pare să adâncească și mai mult enigma.

Hercule Poirot, pensionar și foarte în vârstă acum, are din fericire suficient și chiar prea mult timp pentru a pune cap la cap indiciile unui dintre cele mai ciudate dar și mai interesante cazuri din deja lunga sa carieră.

Dincolo de superba intrigă polițistă (al cărei deznodământ autoarea ne invită să îl deducem cu fiecare indiciu dezvăluit), parcurgând acest roman avem ocazia specială de a descoperi una dintre operele târzii ale Agathei Christie. O operă literară care transcede genul polițist pentru a deveni un adevărat roman social, plin de observații inspirate și pertinente asupra unei lumi în profundă transformare, la o schimbare de generații. O carte deosebită și o recomandare de lectură adresată tuturor.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Ceasurile&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s