Resedinta Orpilla/Alexander

BA6F0E32-EFD4-484C-8229-4A9F0C42D952
architect: David Boone
locație: Orinda, California
fotografii: Noah Webb și Jasper Sanidad

Pentru arhitectul David Boone spațiul de locuit și cel de lucru erau spațial separate dar conceptual împreună. Locuința de 260 de metri pătrați pe care arhitectul și-a construit-o în anul 1972, este alcătuită din două corpuri pătrate de dimensiuni egale, conectate printr-o pasarelă instalată la al etajul al doilea. Inițial, unul dintre corpuri găzduia spațiul destinat relaxării și activităților zilnice, în timp ce în cel de-al doilea erau amenajate dormitoarele și spațiul de lucru. Iar prin ferestrele mari, natura este „invitată” înăuntru, indiferent de destinația spațiului.

Noi proprietari ai casei au însă o abordare mai fluidă a separării dintre spațiul de lucru cel de locuit. Cei doi, designeri de interior la rândul lor, au reorganizat camera de zi așezând masa de sufragerie într-un spațiu restrâns lângă bucătărie, creând astfel în restul camerei un spațiu extins, o cameră foarte mare, pentru relaxare și socializare. În același timp, spațiile de lucru au fost personalizate și integrate cu spațiul de zi prin mobilierul ales pornind de la o idee de design unitară. Pe ansamblul locuinței însă, modificările aduse au fost foarte puține, păstrându-se viziunea modernistă a arhitectului, foarte atrăgătoare și pentru actuaii proprietari.


9BE50CA0-FFAC-4B1A-9FC8-B37E679FF96C

De pe veranda din spatele casei poate fi înțeleasă conecepția de realizare a celor două corpuri care o alcătuiesc. Unul dă înspre exterior, celalt spre interior, ca o reprezentare a ideii arhitectului privind separarea spațiului de locuit de cel de lucru.


orpilla-alexander-residence-living-room

În camera de zi, obiecte de artă locală și un tavan elegant din lemn de sequoia încadrează un scaun realizat de Warren Platner pentru Knoll și unul Easy Edges realizat de Frank Gehry pentru Vitra.


orpilla-alexander-residence-hallway

Podul face legătura între camera de zi și dormitoare respectiv între studio și garaj.


orpilla-alexander-residence-detail-credenza

Prima piesă de mobilier cumpărate de proprietari, o comodă Christopher Deam, a reprezentat sursa de inspirație pentru alcătuirea apoi a unei veritabile și extinse coleții de mobilă.


orpilla-alexander-residence-detail-studio-desk

Elemente de inspirație se înghesuie în spațiul de lucru.


DM1202_060_DIG

Alexander în spațiul său de lucru își ajută la teme fiul de nouă ani.


orpilla-alexander-residence-extended-portrait-kids-room

Acoperișul înclinat și ferestrele mari și luminoase fac din activitățile activitățile zilnice o plăcere.


orpilla-alexander-residence-extended-hallway-view

Culoarele lungi au aceași funcție de rupere a monotoniei pe care îl au și ferestrele. Două scaune din sârmă din colecția  Knoll a lui Warren Platner dau o senzație de ultramodern aspectului aerisit și ușor al interiorului.


orpilla-alexander-residence-extended-living-room

În jurul mesei au fost așezate mai multe feluri de scaune cu un design superior pentru un aspect general mai modernist. De asemenea, printr-o abordare mai puțin rigidă a operelor de artă care decorează pereții, liniile rigide ale unui decor foarte modern au fost relaxate. Astfel, atmosferă interioară este pe ansamblu una mai boemă.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Resedinta Orpilla/Alexander&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s