Crima din Orient Express

autoare: Agatha Christie

Obligat să pornească în grabă spre Paris, după o călătorie de “afaceri” în Orient, faimosul și apreciatul detectiv Hercule Poirot se îmbarcă la bordul la fel de faimosului și apreciatului tren Orient Express. Dar spre suprinderea detectivului, luxosul tren are neaștptat de mulți pasageri pentru luna decembrie. Mai mult, aproape la jumătatea călătoriei, trenul este obligat să oprească imediat după miezul nopții, înzăpezit, undeva în Iugoslavia, după o puternică furtună de zapadă. Iar dimineața următoare, unul dintre călători, un american bogat, nu-și mai face apariția fiind ulterior găsit mort în compartimentul, cu ușa incuiată pe dinăuntru, după ce aparent a primit douăsprezece lovituri de cuțit…

În încercarea de a dezlega misterul, lui Hercule Poirot i se oferă tot felul de indicii false, menite să-l abată de la descoperirea criminalului. Totuși, detectivul nu este atât de ușor de înșelat iar deznodământul dramatic va aduce în cele din urmă nu una, ci două soluții ale crimei, ambele la fel de probabile și…de acceptabile.

Celebrisim și deja clasic, romanul scriitoarei engleze nu mai are nevoie de alte prea multe prezentări. După ce l-am parcurs în trecut într-o altă versiune de traducere (mai bună aș aprecia eu decât cea contemporană), a fost pentru mine o plăcere să adaug și acest excelent roman polițist la seria de lecturi pe care o dedic în prezent la fel de celebrisimului Hercule Poirot. O lectură specială pe care o recomand atât celor care iubesc genul (și încă nu l-au parcurs) cât și celor care vor să descopere lumea de mistere polițiste a Agathei Christie (dacă încă nu au făcut-o).

Reclame

Un gând despre &8222;Crima din Orient Express&8221;

  1. Pingback: O zi mai lungă cu o ora!…Oare? | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s