Un apartament compact si minimalist

arhitect: Lidija Dragisic
locație: Ljubljana, Slovenia

Deși de dimensiuni foarte mici, renovarea sa a transformat un apartament de 93 de metri pătrați din Slovenia în mod spectaculos. Scopul arhitectei Lidija Dragisic de la Studio 360 a fost acela de adapta interiorul la nevoile versatile, în permanentă schimbare ale clientului contemporan și de a crea astfel o locuință modernă și adaptabilă. Un scop atins prin amenajarea spațiilor mici astfel încât acestea să pară mari și să aibă aceeași funcționalitate pe care o au spațiile mai mari, cu ajutorul unui mobilier încorporat și minimalist și a unei scheme de iluminare interioară detaliată și inteligentă.


Pentru amenajarea apartamentului, arhitecta a folosit materiale și culori simple precum albul pentru sistemele de depozitare, gri-cărbune pentru canapeaua Cor și stejar pentru mobilier și podea. Această abordare permite proprietarilor să adauge decorațiuni suplimentare (piese de artă, tapițerii colorate, covoare, alte accesorii) fără să modifice concepția de ansamblu (Lidija Dragisic).


Iluminarea este esențială pentru a crea atmosfera interioară. În completarea surselor de iluminat montate pe tavan (aplice, lustre și penduluri), arhitecta a încorporat surse de iluminat indirecte, pe bază de LED, direct în elementele de mobilier. Intenția a fost de a crea contexte de iluminare și opțiuni de ambianță diferite, pe care proprietarii să le poată schimba cu ușurință în funcție de nevoile lor curente. În același timp, funcționalitatea în orice situație a fost luată în considerare.


Arhitecta a conceput personalizat măsuța de cafea din camera de zi. Mobila așezată de-a lungul pereților are o culoare alb neutru cu un model geometric care amplifică ambianța interioară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s