Doamna din lac

autor: Raymond Chandler

Pentru a evita scandalul de presă, Derace Kingsley, un om de afaceri relativ prosper, îl angajează pe Philip Marlowe pentru a-i găsi soţia dispărută cu ceva timp în urmă. Unicul punct de plecare, o telegramă a acesteia, prin care îşi anunţă intenţia de a-şi părăsi soţul, pentru a se căsători cu amantul ei Chris Lavery.

Investigând, Marlowe descoperă că în aceeași zi și același loc cu soția clientului său a mai dispărut o femeie, soția administratorului cabanei de munte lui Derace Kingsley. Și când aceasta este regăsită, ceea ce la prima vedere pare a fi un caz de aventură extraconjugală, mai degrabă decât de dispariție de persoană, se transformă destul de repede într-un caz de crimă multiplă, mușamalizări polițienești și violență, în care interesul meschin și lăcomia sunt mai presus de datorie. Un caz în care atât cei vii cât și cei dispăruți se dovedesc în cele din urmă a fi cu totul altceva decât prima impresie lasă să se vadă și în care și o singură părere poate induce în eroare cititorul neatent.

În esență, o lectură captivantă și o poveste polițistă alertă care nu te lasă te oprești din citit până la final. Poate unul dintre cele mai reușite romane polițiste în general și aparținând lui Raymond Chandler în special.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s