Casa Douglas

arhitect: Richard Meier
locație: Harbor Springs, Michigan

Situată pe malul lacului Michigan, Casa Douglas proiectată în 1973 de arhitectul american Richard Meier, a reprezentat una dintre primele sale comenzi rezidențiale. Definită prin verticalitatea sa, casa dispune de o pasarelă exterioră în trepte, care se extinde peste copaci, conectând-o cu relieful.

Casa Douglas este clar inspirată de Les Terrasses, o reședință creată în 1928 de Le Corbusier în Garches, Franța. Elementele comune includ pereții curbați, ambiguitățile spațiale, precum și seria de scări simple  și în consolă care unesc etajele și să încurajează la o promenadă arhitecturală în cascadă.

După achiziționarea emblematicei case de pe lac, un cuplu de pensionari se lansează în a doua renovare a acesteia în 35 de ani. Astfel, Casa Douglas a revenit la ideea sa inițială – o experiență de arhitectură care duce vizitatorul într-o veritabilă explorare a spațiilor interioare și în exterioare.

Această selecție personală dintre fotografiile realizate de Dean Kaufman pentru Dwell, arată exact ceea ce-mi place la această casă. Ca și creatiile lui Wright sau Corbusier, creația lui Meier este o operă de artă de artă, mai degrabă decât o clădire, arhitectura fiind folosită nu ca o modalitate de a proiecta un spațiu, ci ca un mijloc de a exprima o viziune artistica a creatorului ei.


Vedere de deasupra a camerei de zi, în care se află celebrul covor Le Corbusier de Edward Fields. Proprietarii au fost, de asemenea, atenți la restaurarea canapelei pe care Meier însuși a proiectat-o pentru acest spațiu.


Biroul, cu vedere la spațiul principal de locuit, pare amplasat la prova unei nave.


Biroul aflat în camera de oaspeți stă ordonat lângă pat.


Proprietarii admiră întinderea lacului Michigan. Casa Douglas oferă panorame lipsite de orice obstacol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s