Casa Scufundata

sunken-house-london-view-from-house
architect: David Adjaye
amplasare: Londra, Anglia

Fotograful Ed Reeve a visat toată viața să-și construiască propria casă. Acest vis s-a împlinit atunci când împreună cu arhitectul David Adjaye a găsit locul potrivit pentru a o construi în localitatea De Beauvoir în suburbiile Londrei. Casa scufundată, care și-a primit numele de la situl excavat în care a fost construită, se prezintă ca un cub din lemn de cedru într-o vecinătate aglomerată unde casele de cărămidă și coșurile de ceramică sunt mai comune decât unghiurile moderniste. Văzută în contextul arhitectural al suburbiei londoneze în care se află, casa apare evident deosebită: compactă, realizată din materiale inovatoare și foarte plăcută privirii.


sunken-house-exterior-hallway

Scara exterioară duce într-o mică terasă din spatele casei, după ce face ocolul construcției.


sunken-house-stairs

În ciuda aspectului exterior întunecos, interiorul casei este luminos, luminat natural și spațios. Adjaye, un maestru al amplasării ferestrelor, și-a menținut renumele și în acest caz. Scara urcă spre lumina soarelui.


sunken-house-dining-room-view-from-patio

Ferestrele au dimensiuni de la cele ale unor hublouri pătrate până la întinderi de sticlă cu aspect panoramic, ca în sufrageria casei.


sunken-house-office-portrait

Reeve se relaxează în lumina soarelui de după amiază, înconjurat de casa pe care și-a visat atât de mult să o construiască.


sunken-house-office-closets

Michela Meazza, partenera de viață a lui Reeve, folosește dulapuri încastrate pentru spațiul ei de lucru. Ușile impozante de culoare gri metal pot fi închise la finalul unei zile lungi de lucru. Design-ul canapelei aparține lui Rock Galpin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s