Alimentele care slabesc sunt o iluzie

Alimente care slabesc iluzie

Cură pe bază de ananas sau de măr, suplimente alimentare care ard grăsimile, băuturi care drenează ș.a. În percepția opiniei publice, ar fi suficient să consumăm anumite alimente sau suplimente alimentare pentru a slăbi. Și totuși, aceastea sunt numai aparențe cauzate de o confuzie a motivelor pentru care corpul pierde din greutate în urma consumului anumitor alimente.

Un studiu clinic efectuat în anul 2010 a arătat că un consum identic de fructe și legume, determină în cazul persoanelor supraponderale sau obeze o scădere importantă în greutate (de până la 7,9 kg în medie), în timp ce în cazul copiilor și al persoanelor cu un indice al masei corporale normal, greutatea corporală nu suferă o modificare semnificativă.

Motivul este că în cazul primei categorii de persoane, fructele și legumele au ca efect scăderea importantă a aportului energetic, raportat la regimul alimentar anterior curei. Totodată, fructele și legumele aduc un aport de fibre alimentare care contribuie la manifestarea mai rapidă a senzației de sațietate. În schimb, în cazul celei de a doua categorii de persoane, regimul cu fructe și legume nu aduce modificări substanțiale ale aportului energetic și nutritiv. Așadar, eficacitea regimurilor alimentare nu este legată de caracteristicile alimentului/alimentelor consumat(e) ci de restricțiile calorice pe care le implică și de influența pe care o au asupra procesului digestiv.

În ceea ce privește suplimentele alimentare care ar contribui la scăderea greutății corporale, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a demonstrat, printr-o amplă cercetare, lipsa oricărui fundament științific pentru calitățile care le sunt atribuite.

Reclame

Un gând despre &8222;Alimentele care slabesc sunt o iluzie&8221;

  1. Pingback: Regimurile alimentare de slabire vin cu riscuri la pachet | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s