Casa Toma

Eu sunt un animal de oraș. Nu încape nici o îndoială în această privință. De fiecare dată când sunt scos din jungla urbană, mă cuprinde un sentiment acut de nesiguranță și ceva îmi spune că trebuie să mă grăbesc să revin.

Dar în același timp visez la posibilitatea de a locui undeva, într-o casă mică, simplă, în lumina serii de vară, pierdută undeva pe niște dealuri verzi, printre căpițe pitorești și garduri de bârne care se duc undeva, pe deal…dar este doar un vis care are șanse reduse de a se adeveri. Cel puțin în stadiul actual al lucrurilor.

Asta nu înseamnă că pentru cei care cred suficient de mult în visul lor și dispun de mijloacele pentru a-l urma, acesta poate deveni realitate. Iată mai jos un exemplu superb peste care am dat întâmplător dar care mi-a adus în minte exact imaginile din visul meu…


În satul Boroşteni, judeţul Gorj, foarte aproape de Tismana, se află o oază de verdeaţă, care ascunde printre flori o casă ţărănească de la mijlocul secolului XIX. Această casă tradițională românească  aparţine familiei Toma, un cuplu tânăr de artişti.

Împrejurimile satului sunt extraordinare, uliţa este mărginită de vişini şi cireşi iar livezile sunt pline de nuci şi castani comestibili. Localitatea este înconjurată de dealuri şi râuri cu cascade şi se află la 5 km de Hobiţa, satul natal al lui Brâncuşi. Aceste meleaguri au fost şi sunt sursa de inspiraţie a multor artişti. Astfel, Cristina Toma îşi petrece o mare parte din vară prin aceste locuri, în casa de la ţară. O veritabilă casă tradițională românească care prin decorurile ei te ajută să întrevezi originile unora dintre ideile artistice ale marelui creator care a fost Brâncuși.


Un spațiu de zi unic

Un alt fel de design decorativ

Detaliu

Odihnă…

Parfum și atmosferă

De-ale zilei…

La fereastră…

Design interior

Cele trebuincioase…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s