Oki Sato (Nendo Studio)

big_377810_8602_web_nendo_OkiSato_portrait2
Pentru un designer modernist ca Eames sau Mies van der Rohe, funcționalitatea este întotdeauna mai importantă decât forma. Dar pentru Oki Sato, fondator al studioului japonez de design Nendo, povestea este întotdeauna mai importantă decât forma. Ceea ce contează este povestea din spatele obiectului spune Oki. Fie că este vorba de un scaun sau de un mouse de computer, pentru mine este același lucru.

Aceste povești îi permit lui Nendo să-și pună în practică filosofia care stă la baza ideii sale de deisgn. Anume aceea de a transforma felul în care oamenii interacționează cu obiectele din viața lor de zi cu zi (a oferi oamenilor un mic moment de „!”, așa cum este descrisă această abordare pe site-ul de internet al creatorului). Aceste lucru este obținut prin crearea unei forme minimale dar plină de caracter. Îmi place ca produsele mele să fie simple spune Oki. Dar nu vreau să fie reci ci să aibă un strop de umor și prietenesc.

29677703_09cc515c1c
Hanabi
Lampă pendul realizată din aliaj cu memoria formei, care „se deschide” sub acțiunea căldurii becului. (2006)

DN-1709
N702iS
Telefon având forma bazată pe de pahar, realizat din două straturi de răşini transparente și colorate  (proiectat în colaborare cu NTT DoCoMo), 2006.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s