Decorarea bradului de Craciun

369217

Decorarea bradului de Crăciun este unul dintre cele mai frumoase și așteptate momente ale Sărbătorilor care ne bucură în fiecare decembrie. Pare o activitate ușoară și distractivă dar pentru a obține un efect maxim și un brad care va fi admirat de toți apropiații și cei care ne vizitează, se recomandă să respectăm câțiva pași esențiali și foarte simpli.

Primul pas este să stabilim stilul în care vrem să îmbodobim bradul. Acesta poate fi unul modern, tradițional, colorat sau monocolor…este recomandat să alegem un singur stil. Iar dacă uneori îmbinările de stiluri sunt impuse de podoabele existente, trebuie aleasă o predominantă.

decorer-un-sapin-comment-ne-pas-se-planter_371512

Al doilea pas este alegerea tipului de ghirlandă luminoasă care va da bradului strălucire. Ea poate fi baza decorării sale și putem începe prin a o adăuga prima, în funcție de tipul ei. Dacă ghirlanda luminoasă este de tip șirag, cel mai bine este să o așezăm în spirală descendentă. O putem fixa cu un nod în vârf apoi coborâm cu ghirlanda lăsând 2 sau trei ramuri distanță între etajele superioare și apoi 3, 4 sau 5 pe măsură 369237ce coborâm.

Dacă bradul permite, putem utiliza și două ghirlande care pot fi așezate în paralel. Sensul spiralei poate fi normal, de la dreapta la stânga dar și sensul invers poate fi unul de efect. Vom avea grijă ca la final firul de alimentare să fie așezat în spatele bradului pentru a nu fi prea vizibil. Desigur, dacă nu avem încredere în rezistența în timp a instalației de lumini, aceasta poate fi așezată și la final (după toate podoabele), ca o ghirlandă, pentru a putea fi înlocuită în cazul în care beculețele uneia dintre culori cedează.

Dacă girlanda este circulară, atunci așezarea beculețelor se va face individual astfel încât distribuția lor pe ramuri și pe înălțime să fie cât mai uniformă. Desigur că în acest caz ghirlanda luminoasă va fi instalată înaintea oricăror alte podoabe, indiferent de riscurile legate de calitatea surselor de lumină.369239

Vom continua apoi decorarea cu al doilea pas,  așezarea podoabelor mari. După poziționarea fiecăreia, se recomandă să ne depărtăm de brad pentru a aprecia efectul și a stabili dacă este unul convingător.

Al treilea pas este așezarea elementelelor decorative unitare, de talie medie (clopoței, mesaje, animale, obiecte etc.). Este recomadabil să avem mereu în vedere stilul în care împodobim bradul pentru ca rezultatul să nu devină unul ciudat sau hilar.

Ultimul pas costă în instalarea în brad a podoabelor mici. Rolul lor este de a umple golurile dintre cele mari și medii și de a finaliza decorarea printr-un aspect intim și atractiv. Și în cazul lor se aplică aceleași principii valabile pentru decorațiunile mari.

19ab23439a6e37ab791d034147a9c0dd

Ca un principiu general, se recomandă ca podoabele să fie agățate de vârfurile ramurilor în așa fel încât să atârne fără să se sprijine de ramurile de sub ele și în același timp să nu se așeze unele lângă altele podoabe de aceleși culori. Totuși, în situația în care bradul permite, podoabele pot fi așezate pe ramuri și în adâncime pentru a umple goluri și a crea un efect feeric.25b3e00a99771be96796711652a6d44f

Desigur aceste principii sunt unele generale și fantezia trebuie lăsată să acționeze întotdeauna în voie, în astfel de momente de bucurie. Astfel, o soluție de decorare este și aceea de a începe cu podoabele mici pe ramurile de sus și a continua cu cele medii apoi cu cele mari pe măsură ce coborâm. În final, ceea ce este important este ca bradul împodobit să stârnească prin frumusețea sa, prin combinația de străluciri, reflecții și lumini, acele sentimente născute din amintirile acumulate an de an și care mențin trează în noi bucuria Crăciunului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un Crăciun minunat tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s