„Cuibul tigrului”

62F53C05-4FF8-4E78-8E7D-B1C75E633A88

Ascuns undeva între Nepal, India şi China, Bhutan-ul reprezintă o destinaţie exotică pe care agenţiile de turism o includ cu greu în programul lor. Iar acest lucru se întâmplă fiindcă numărul de turişti este reglementat de casa regală bhutaneză.

Pe lângă numeroasele palate şi temple budiste pe care turistul sosit în această ţară le poate vizita în cadrul excursiilor organizate, un obiectiv care nu trebuie ratat este „Cuibul tigrului” (Taktsang Dzong). Acesta este o mânăstire budistă construită în anul 1692 lângã peştera unde se zice că ar fi meditat, timp de trei luni, în secolul al VIII-lea, Guru Padmasambhava (cunoscut şi sub numele de Guru Rinpoche). Legenda spune că Guru Rinpoche, considerat și un al doilea Buddha, ar fi zburat pe spatele unei tigroaice spre aceastã stâncă unde apoi a stat şi a meditat.

Mânăstirea se află la 10 kilometri de Paro, la altitudinea de 3120 metri, adică la 900 de metri deasupra văii Paro. Este construită pe un perete înalt de stâncă, undeva la mijlocul masivului. Turiştii nu au altã opţiune decât să urmeze drumul prin pădure până la un platou de unde pot admira „Cuibul tigrului” încastrată în stâncă, iar apoi să urce cele şase sute de trepte care duc efectiv spre complexul religios.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s