Alphonse Mucha: Zodiac (1896)

Zodiac
Posterul Zodiac, realizat în anul 1896, a fost prima lucrare a lui Mucha la comanda fermă a editorului Champenois și a fost inițial concepută ca un calendar de uz intern pentru firma acestuia. În compoziție, Mucha a introdus cele 12 semne al zodiacului sub forma unei aure în jurul chipului personajului feminin, element definitoriu al creațiilor artistului. Frumusețea majestuasă a femeii este subliniată prin ținuta ei regală și podoabele sofisticate.

Felul în care artistul a creat posterul, a atras atenția repede atenția lui Léon Deschamps, editor șef al revistei La Plume (Pana). Acesta a cumpărat drepturile de distribuție ale posterului pentru calendarul pe anul 1897 al revistei (imagine). Astfel, Zodiac a devenit una dintre cele mai cunoscute creații  a lui Alphonse Mucha. În prezent există cel puțin nouă variante ale posterului, dintre care una este concepută fără text pentru a putea fi personalizată sau a fi folosită ca panou decorativ.
Alphonse-Mucha-Posters-Prints-98
Pentru mine, acest poster al lui Mucha reflectă poate cel mai bine felul în care el a eliminat barierele dintre artă și design. Este suficient să privești cu atenție detaliile pentru a avea acel sentiment că este vorba de mai mult decât o pictură. Este o lucrare care exprimă prin pictură o concepție de design. Motiv pentru care dintre operele lui Mucha, este printre favoritele mele.
Reclame

Un gând despre &8222;Alphonse Mucha: Zodiac (1896)&8221;

  1. Pingback: Alphonse Mucha: Reverie (1897) | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s