Casa Hooper II

architect Marcel Breuer
amplasare: Baltimore, Maryland (SUA)

Casa Hooper II, proiectată de arhitectul Marcel Breuer în 1959, și-a găsit un nou proprietar care, cu o atingere blândă, a păstrat-o ca pe o minune a arhitecturii secolului al XX-lea și i-a asigurat existența mult în secolul al XXI-lea. Casa era un loc verde și deosebit, așa cum căuta acesta când a descoperit-o. Toate casele proiectate de Breuer sunt ca un răspuns la ceea ce oferă amplasamentul lor, unind creația omului cu cea a naturii. Casa Hooper, cu zidurile ei din piatră și împrejurimi împădurite, pare născută în mod magic din peisaj și a reușit să-și vrăjească noul proprietar.


Curtea interioară

O deschidere mare, rectangulară, în zidul din spate al casei, lărgește priveliștea de la intrare și din curte către arbori, lac și mai departe.


Curtea interioară

Prin intermediul curții interioare, casa îmbrățișează natura, ca o „cameră” verde interioară și exterioară în același timp.


Spațiul de lucru

Deși casa a fost remobilată de proprietarii anteriori, mai include încă unele piese de mobilier create special de arhitect. Printre acestea și masa de lucru cu scaunul ei, aflate în dormitor.


Camera de zi

Fosta cameră de joacă a copiilor proprietarului (acum adulți), iluminată prin luminatoarele din tavan, a fost transformată într-o o cameră de lectură și pentru vizionarea programelor TV.


Sufrageria

Trei suprafețe plane distincte fac din sufragerie o cameră a luminii și a umbrelor. Este vorba de peretele din piatră, pardoseala din piatră vulcanică albastră și peretele exterior din sticlă. Masa și scaunele realizate din tubulatură de oțel și proiectate de arhitect, conferă spațiului un stil unitar.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Casa Hooper II&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s