Zaha Hadid

Creatoare de design și arhitectă, Zaha Hadid redefinește permanent limitele fiecărei discipline cu creații care sunt dificil de clasificat. Ele sunt rezultatul unor explorări revoluționare în domeniile urbanismului, arhitecturii și design-ului, explorări spațiale ale conceptelor la toate nivelele, de la urban și proiecte individuale, la comenzi de interioare și mobilier.

În arhitectură, Hadid este preocupată de relația acesteia cu peisajul și geologia, creațiile sale fiind o simbioză între topografia naturală și sistemele antropice. Rezultatele unei astfel de abordări sunt forme dinamice care evocă adesea haosul aparent al lumii moderne.

Zaha Hadid crează piese unice pentru locuire și casă, de la bijuterii sculpturale la piese de mobilier în ediție limitată, experimentând cu proiecte arhitecturale la scară redusă sau explorând cele mai noi tehnologii și materiale inovatoare. Activitatea sa de creație presupune combinarea de concepte, logică și metode prin care Zaha Hadid caută soluțiile artistice și practice care să readucă echilibrul în complexitatea vieții contemporane.


Vortexx
Corp de iluminat suspendat, 2007.

Flow
Vaze de mari dimensiuni (1,2 și 2 metri) realizate din polietilenă turnată prin rotație (realizate împreună Patrick Schumacher), 2007.

Z.Island
Două piese de mobilier independente, un sistem panouri de perete modulare și unul de rafturi în Corian modelat termic (concepute împreună cu Partick Schumacher), expuse la Târgul de Mobilier de la Milano, 2005-2006.

Aqua Table
Masă de sufragerie cu o bază monobloc din poliuretan lucios și blat din gel de silicon translucid, cu suprafață antialunecare, 2005.

Dune Formations
O colecție de rafturi de perete, mese, banci și un copac artificial din metal și rășină de poliester, cu finișaj de lac poliuretanic (concepute împreună cu Partick Schumacher), 2007.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s