Resedinta Knezic

architect: Julia Knezic
locație: Toronto, Ontario
imagini: Sean Galbraith

Arhitecții tineri proiectează adesea case pentru părinții lor. Arhitecta canadiană Julia Knezic a urmat această tendință proiectând și construind o casă pentru mama sa, Susan Farkas, chiar lângă propria casă, în Toronto.

Noua casă are o suprafață locuibilă de 195 mp, are spații interioare generoase și un singur domitor, fiind concepută ca o casă pentru o singură persoană. Ideea proiectului este însă de a creea spații cât mai confortabile cu putință pentru o familie. Acest concept a fost completat cu un amestec variat de elemente de decor interior.


În camera de zi se află un pat Case Study de la DWR, o masă de Bookhou și un fotoliu de la Brothers Dressler. Aceste piese sunt completate cu o măsuță simplă din lemn de tec. Camera dă în grădina comună a celor două case, împrejmuită cu un gard de cedru.


La etajul al doilea, spațiul de lucru este delimitat de o lucrare tâmplărie de mesteacăn personalizată, realizată de Gibson Greenwood din Toronto.


Luminatoare acționabile permit ventilarea interiorului, casa nefiind dotată cu instalație de condiționare a aerului. Scara interioară cu balustradă de sticlă permite iluminarea naturală a sufrageriei de la parter.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s