Jozeph Forakis

Designer-ul originar din New York (SUA), a conceput unele dintre cele mai cunoscute și mai de succes modele de produse din ultimele două decenii. Lucrările sale sunt apreciate pentru modul inovator de utilizare a materialelor și procedurilor și pentru interesul său pentru influențele comportamentale ale tehnologiilor interactive asupra obiectelor de zi cu zi.

Fiu al unor artiști profesioniști, abordarea sa culturală a design-ului reflectă educația în domeniile artei și teatrului, la care s-a adăugat experiența profesională în proiectarea decorurilor și luminilor în teatrul New Yorkez. Experiența acumulată de timpuriu în domeniile înaltei tehnologii și cel biomedical, i-au format interesul pentru design-ul bazat pe cercetare.


DewBerry
Vas domestic de filtrare și purificare a apei realizat din policarbonat transparent, 2006-2007

Cronometru de bucătărie, realizat din aluminiu turnat, având o bandă care atunci când este trasă, armează un ceas intern care indică timpul în intervale de 5 minute prin retragerea benzii în interior, 2004.

Calder
Scaun de salon cu șezut monobloc realizat prin turnare și ramă din tubulatură de aluminiu cu profil eliptic, curbată într-o singură formă continuă, 2006-2007.

Lampă de lucru cu braț și bază din aluminiu, având un cap difuzor de lumină realizat din policarbonat translucid dotat cu un ecran proiector care concentrează lumina pe suprafața de iluminat.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s