O creatie Eichler clasica

architect: Claude Oakland
amplasament: San Rafael, California

Un cuplu aflat în căutarea unui spațiu modern care să găzduiască bogata lor colecție de piese de artă de la mijlocul secolului al XX-lea, au reușit să găsească în San Rafael (California, SUA) o casă proiectată de Joseph Eichler în forma ei originală, nemodificată. Și odată cu casa au găsit și o scuză pentru a cumpăra și mai multă mobilă.


Camera de zi este dotată cu piesele de mobilier de epocă găsite de cei doi, inclusiv un fotoliu de Wegner Sawback (blana ascunde o porțiune care trebuie reparată), un Ceas Bilă de George Nelson, un cabinet DF-2000 de Raymond Loewy, o lampă realizată de Greta Von Nessen și un set de sculpturi din lemn realizate de Brian Willshire, parte din colecțiile de artă ale celor doi.


Unul dintre cei doi proprietari a cumpărat în ultimii zece ani și un set râșnițe de piper Dansk realizate din lemn.


Pe un scrin de epocă cu sertare se află lampa Nesso cu forma sa jucăușă, realizată de Giancarlo Mattioli pentru Artemide, și o colecție de piese de ceramică de Holmegaard.


Cea mai schimbată zonă din casă este spațiul de lucru mic din camera de oaspeți de unde au fost scoase ușile dulapului iar peretele a fost acoperit cu un tapet care îl face diferit de restul decorului locuinței.


Dormitorul de oaspeți este decorat cu un material textil Mobile, realizat de designer-ul scandinav Carl Johan Hane în 1998, pentru compania suedeză Kinnasand, și achiziționat de la un magazin din Londra. Pentru a reprezenta un punct de interes artistic, materialul a fost așezat pe un canvas din lemn.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s