Edward O. Wilson

15A104B8-2AEA-42AF-8BFC-3BCC2E3A495AEdward Osborne “E.O.” Wilson (născut la 10 iunie 1929) este un biolog american, cercetător (sociobiologie, biodiversitate), teoretician (conciliatorism, biofilie), naturalist (conservator) și autor.

Foarte cunoscut pentru cariera sa științifică, Wilson este considerat unul dintre cei mai importanţi biologi şi naturalişti ai lumii. Specialitatea sa în biologie este mirmecologia (studiul furnicilor), domeniu în care este considerat a fi autoritatea mondial de prim rang. Wilson este de asemenea considerat ca fiind părintele sociobiologiei.

Wilson mai este foarte cunoscut pentru activitatea sa de susținător al protecției mediului natural și pentru ideile sale secular-umaniste și deiste referitoare la chestiunile etice și religioase. În această ultimă privință el este promotorul unei noi paradigme a umanismului şi adeptul sintezei în ştiinţă, considerând că aceasta trebuie să se subscrie la efortul general uman de cunoaştere a lumii.

De două ori caștigător al Premiului Pulitzer, Wilson este un scriitor cu o eleganță pentru care nu face nici un efort și o concizie plină de stil. Opera sa include cărți precum Sociobiology: The New Synthesis (1975), On Human Nature (Despre natura umană – 1979), Biophilia (1984), The Ants (1990), The Future of Life (2002) sau The Social Conquest of Earth (2012).

Reclame

Un gând despre &8222;Edward O. Wilson&8221;

  1. Pingback: Despre natura umana | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s