Despre ursii Panda uriasi

Ursii panda 01

Urşii Panda uriași (pentru a fi deosebiți de Panda roșu) au culoarea roz când se nasc. Puiul de Panda are cele mai mici dimensiuni la naştere dintre toate mamiferele, doar 90-100 g şi 20 cm. Între şase şi opt săptămâni, puii nu-şi pot deschide ochii şi sunt aproape imobili până la vârsta de trei luni.

Ursii panda 02

Puii Panda sunt total dependenţi de mama lor în primele luni de viaţă şi sunt înţărcaţi după vârsta de un an.

Ursii panda 03

Mama Panda poate avea grijă doar de un singur pui. La vârsta de doi ani, puiul de Panda îşi părăseşte mama şi se poate descurca singur. Femela naşte doar un pui la fiecare doi ani.

Tian Tian

Urşii Panda îşi petrec 16 ore pe zi mâncănd. Un urs din această specie poate mânca între 18 şi 36 de kilograme de bambus pe zi. Când bambusul este acoperit de zăpadă, urşii Panda se hrănesc cu frunze şi cu rozătoare mici.

Ursii panda 05

Nu se poate ştii dacă un urs Panda este mascul sau femelă decât după 4 ani.

În libertate, trăiesc mai puţin de 1.000 de exemplare Panda. În captivitate sunt aproximativ 110 Panda, majoritatea lor în China.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s