Diversitatea experientei stiintifice

CB8DCA60-9645-4653-B772-2E92A071C29Eautor: Carl Sagan


Fără îndoială una dintre cele mai frumoase și mai plăcute lecturi. Și nici nu poate fi vorba de altceva atunci când ai ocazia de a intra în contact cu gândirea unui om atât de deosebit cum a fost Carl Sagan. Cartea nu este un roman, ci o colecție de conferințe susținute de marele astronom și popularizator de știință. Fiecare dintre acestea reflectă o viziune unică, modestă, simplă, deschisă și foarte profundă asupra felului în care Sagan percepea relația noastră cu realitatea și cu căile în care putem ajunge la înțelegerea acesteia. O carte superbă pe care o recomand tuturor și mai ales acelora care caută libertatea intelectuală advărată.

Ca o apreciere legată de semnificația titlului, este că aceste nu este tradus în corecta și reala sa semnificație. Titlul original al lucrării este “The Varieties of Scientific Experience”, ceea ce ar fi trebuit tradus în limba română ca “Bogăția trăirii științifice”.


Recenzia editorului

Conferinţele Gifford susţinute de Carl Sagan în 1985 au reprezentat pentru autor o şansă de a-şi expune în detaliu concepţia legată de relaţia dintre religie şi ştiinţă, ca şi anumite căutări proprii având ca subiect înţelegerea naturii sacrului. Convingerea ştiinţei potrivit căreia cercetarea adevărului nu are sfârşit i se pare lui Sagan singura abordare suficient de smerită pentru a fi vrednică de universul care ni se revelează.

Reclame

Un gând despre &8222;Diversitatea experientei stiintifice&8221;

  1. Pingback: Lumea si demonii ei: stiinta ca lumina in intuneric | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s