Mandrie si prejudecata

Mandrie-si-prejudecataautoare: Jane Austen

O carte superbă pe care o recomand atât tinerilor (mai ales adolescenților) cât și celor tineri în suflet și în gândire. Atât celor care nu au citit-o cât și celor care au făcut-o și care sunt convins că o vor (re)parcurge cu cea mai mare plăcere. Atât celor care vor să trăiască o frumoasă și elegantă poveste de dragoste cât și celor care înțeleagă importanța culturii, a educației și a bunelor maniere. O operă literară fundamentală. 


Mandrie-si-prejudecata-1

Coperta ediției 2006 a editurii Maxim Bit

Recenzia editorului

Personaje de neuitat, intrigă impecabil regizată şi păreri extrem de amuzante despre lumea înconjurătoare – cel mai cunoscut roman al lui Jane Austen îi oferă cititorului toate ingredientele care compun reţeta infailibilă a succesului literar.

Odată cu sosirea în vecinătate a tânărului domn Darcy, un burlac  înstărit şi chipeş , viaţa familiei  Bennet  şi mai cu seamă a uneia dintre fiicele lor, Elisabeth, e complet dată peste cap. Mândria întâlneşte prejudecăţile, dorinţa de ascensiune socială  – superbia dispreţuitoare, înţelepciunea – perspicacitatea, iar o neînţelegere şi o judecată pripită duc la suferinţe sufleteşti şi, pe căi ocolite, la o poveste de dragoste cu final pe cât de neaşteptat, pe atât de fericit.

Reclame

Un gând despre &8222;Mandrie si prejudecata&8221;

  1. Pingback: Jane Austin | Vorbind Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s