O casa moderna intr-un orasel nordic traditional

CBB0628D-7AC6-4813-AADE-8376CB417062

arhitect: Elding Oscarson

locație: Landskrona, Sweden

Cu aspectul său ușor și exteriorul său alb, realizată într-un stil influențat de contextul suedez în care se află și de originea japoneză a arhitectului său, casa proiectată de Oscarson lasă o „amprentă” inconfundabilă asupra peisajului micului orășel suedez Landskrona.

Plasată printre căsuțele cu curte și țigle portocalii ale străzii Gamla Kyrkogatan, casa este o exprimare a unei alte lumi, prin structura sa modernă ce creează impresia unui miraj minimalist. Prin prezența sa complet neașteptată în acest mic orășel suedez de provincie, această construcție, atât de evident contemporană, pare a fi transplantată  dintr-un colț avangardist al capitalei japoneze, Tokio.


Spațiul de lucru, o unitate cu un singur nivel, este mobilat cu un birou IKEA și o lucrare semnată de Gilbert and George.


Lumina de zi mereu schimbătoare și folosirea perdelelor și a soluțiilor de iluminare, permite crearea unei diversități de atmosfere interioare.


Camera de zi are o vedere directă la stradă și beneficiază de lumină naturală din abundență. Canapeaua este o piesă de mobilier semnată de Mags pentru HAY, masa este o veche creație a lui Fritz Hansen, dotată cu un blat nou, iar scaunul o piesă veche recondiționată, semnată Arne Jacobsen.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s