Ceasornicarul orb

autor: Richard Dawkins

ceasornicarul-orb-dawkinsO carte este scrisă pornind de la premiza faptului că sunt încă foarte mulți dintre noi care consideră fie că viața este un mister total, fie că este rezultatul unui proiect superior inteligent care nu necesită explicație științifică rațională.

Scopul cărții este acela de a arăta și explica cititorului că evoluția există și cum funcționează acest instrument științific aflat în posesia oamenilor, care permite înțelegera multora dintre secretele vieții și că acest instrument este unul universal la scară cosmică, valabil pentru fenomenul viață, oriunde unde l-am întârni în univers.

O carte de știință explicată și o lectură nu doar informativă ci și una educativă pe care o recomand.


Recenzia editorului

După 150 de ani, teoria evoluţiei prin selecţie naturală continuă să lase iluzia că e uşor de înţeles – şi în genere e greşit înţeleasă, ba chiar e încă respinsă de un număr surprinzător de mare de oameni, în ciuda dovezilor zdrobitoare în favoarea ei care s-au adunat de la Darwin încoace. În Ceasornicarul orb Richard Dawkins îşi asumă sarcina de a explica în detaliu pentru publicul larg tot ce pare la prima vedere imposibil de explicat pe cale naturală: apariţia primelor forme de viaţă pe Pământ, dezvoltarea organelor complexe cum sunt ochii sau aripile, aşa-zisele „verigi lipsă“ despre care vorbesc paleontologii, precum şi numeroase aspecte stranii ale lumii vii.

Cheia explicaţiilor lui Dawkins e înţelegerea corectă a caracterului treptat, pas cu pas, al evoluţiei şi a raportului dintre întâmplare (mutaţia genetică) şi determinism (selecţia naturală). Ceasornicarul orb e o demonstraţie de forţă intelectuală care îşi are locul, alături de Originea speciilor, între marile cărţi de biologie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s